Το σωστό ψήσιμο των προϊόντων είναι η σημαντικότερη διαδικασία που κάνει το προϊόν ελκυστικό στον καταναλωτή.
Προθερμαίνετε καλά τον φούρνο και ακολουθείτε τις οδηγίες ψησίματος.
Μην ξεχνάτε να προσαρμόζετε την θερμοκρασία και τον χρόνο ψησίματος ανάλογα με τον φούρνο σας.
Στα σφολιατοειδή, στα κρουασάν και στα brioche προτείνεται η επάλειψη του προϊόντος με μείγμα αυγού – νερού πριν το ψήσιμό του.
Η απόψυξη των προϊόντων πρέπει να γίνεται στο ψυγείο. Όσο τα προιόντα μένουν στο ψυγείο πρέπει να είναι σκεπασμένα.
Τα προιόντα που έχουν αποψυχθεί δεν μπορούν να μείνουν στην συντήρηση πάνω από 1 ημέρα.
Όλα τα κατεψυγμένα εμπορεύματα ζύμης θα πρέπει να τοποθετούνται στην κατάψυξη, άμεσα κατά την παραλαβή τους.
Στον καταψύκτη όλα τα προϊόντα ζύμης που αποθηκεύονται, θα πρέπει να είναι καλυμμένα, ώστε να προφυλάσσεται η επιφάνεια των προϊόντων από την άμεση επίδραση της ψύξης.